bedrijfsuitje maastrichtVerken het echte Maastricht en een stukje van het bijzondere landschap eromheen. Ontdek op de fiets de bijzondere plekken, uitzichten en gebouwen en de bijbehorende verhalen tijdens een verrassende stadstocht van Maastricht-biking.

De fiets is ideaal om onder begeleiding van stadskundige gidsen Maastricht of haar omgeving te verkennen. Bij Maastricht-biking kunt u voor uw familiedag of bedrijfsuitje kiezen uit tochten met verschillende thema’s. Op de fiets in de stad, of op de mountainbike in de omgeving.

Thematocht: tijdreis door Maastricht
Maastricht groeide vanuit haar Romeinse oorsprong uit tot een geduchte Europese vestingstad en later tot de eerste industriestad van Nederland. De laatste decennia zijn er een aantal spraakmakende stadsvernieuwingsprojecten gerealiseerd met een belangrijke aandeel van internationaal vooraanstaande architecten.
Ondanks alle veranderingen is Maastricht nog steeds een compacte stad waarin Romeinse, middeleeuwse, vroeg-industriële en eigentijdse elementen in elkaars onmiddellijke nabijheid te beleven zijn. Een greep uit wat er in Maastricht op dit gebied allemaal te zien is:

teamuitje maastricht

  • Romeinse overblijfselen, restanten van middeleeuwse omwallingen en latere vestingwerken. Maastricht was een van de sterkst verdedigde steden van Europa waar Napoleon en Tsaar Peter de Grote hun licht kwamen opsteken.
  • Voorbeelden van moderne architectuur door internationaal vermaarde architecten als Botta, Rossi, Siza, Galfetti en Cruz & Ortiz en van de Luikse architecten Charles Vandenhove, René Greisch en Bruno Albert en niet te vergeten de Nederlanders Wiel Arets en Jo Coenen.
  • Onvervalste Amsterdamse School, een zeldzaam voorbeeld van een tuindorp en vroege fabriekswoningbouw.
  • Gave voorbeelden van 19e eeuwse Neo-stijlen.
  • Fabrieksgebouwen van 19e eeuwse aardewerk- en papierindustrie.

Dit uitje en andere tochten zijn te boeken bij:

www.maastricht-biking.com
T: 06 – 1783 8728